Färgning & Balayage

Färgning & Balayage

Hårfärgning för att ändra sitt utseende är en metod som har följt med  oss människor länge i historien. Allt eftersom tekniken går framåt följer kreativiteten med hand i hand. Vi på Salong Newlook erbjuder ett flertal olika färgningsmetoder för att ta fram den effekt just du önskar för bl.a. Ombre & Balayage i Linköping.

Balayage / Ombre är en stor trend inom hårfärg och teknik när det kommer till att skapa och få fram snygga effekter.

Är du redo för din NewLook?

Är det något speciellt du undrar över så är det bara att ringa oss på  013315180 

Inspirationsbilder

Vanliga frågor Färgning & Balayage

Det är tekniken och utförandet av behandlingen som är den stora skillnaden mellan balayage och slingor. När vi gör balayage jobbar vi på fri hand och vid slingor jobbar vi med folie. Vid en balayage målar frisören färgen på längderna där det passar och vid slingteknik lägger man oftast färgen från rot till topp. Du får ett mer markant resultat av slingor och med balayage blir effekten softare och mer naturligt solkysst.

Det som är så bra med balayage är att slingorna börjar vid olika längder i håret och detta gör att det inte blir en jämn kant vid utväxten, vilket det lätt kan bli när du slingar håret på traditionellt vis. På så sätt så syns inte utväxten lika tydligt och många kunder upplever att balayage håller längre än vanliga slingor.

Det är såklart individuellt men man brukar säga att en balayage håller i upp till ett halvår. balayagetekniken gör att slingorna får naturliga skiftningar som gör att håret ser solblekt ut. Vid klassiska folieslingor slingar du oftast från roten och det blir då en mer markant utväxt än vid en balayage.

Du kan göra en balayage på både mörkt och ljust hår. Vid en traditionell balayage brukar man använda ljusa slingor, vill man ha mörka slingor istället så kallas det reverse eller omvänd balayage. En tumregel brukar vara att färgresultatet ska vara max tre nyanser ljusare för att du ska få den naturliga, solkyssta känslan.

Det varierar beroende av hur långt ditt hår är, olika långt hår tar olika lång tid tills vi uppnått det önskade resultatet. Vårt timpris startar från 1050kr/h. 

Det beror helt på hur långt hår du har och hur mycket slingor vi behöver lägga. Något som också påverkar är din hårkvalitet och hur mycket tid det behövs för färgen att sätta sig i just ditt hår. Det är såklart individuellt beroende på dina förutsättningar, men i genomsnitt tar det ca 3 timmar att göra en balayage.

Vissa frisörer gillar att göra balayage med folie. men då balayage egentligen inte är en färg utan en teknik så har man valt att inte kalla de balayage då, utan foilayage – balayage i folie med andra ord! Det går även att blanda foilayage och balayage om man vill ha en specifik effekt på vissa slingor. Detta är något som du och frisören diskuterar fram tillsammans, beroende av hur du vill att slutresultatet ska bli. Det finns oändliga tillvägagångssätt och möjligheter att skapa olika nyanser i ditt hår.

Självklart! Oftast ser vi bilder på att de som gjort en balayage har långt och lockigt hår där vi ser färgskiftningar från botten till toppen. Men balayage kan även användas på kort hår för att skapa mer liv, djup och rörelse i håret. Fråga din frisör så hittar vi något som passar dig!

 

Är du redo för din Newlook?

Rulla till toppen